fbpx

MINDFULSOLUTIONS

Mindfulness forløb gav Karen Kirstine Hasseriis et nyt liv

Karen Kirstine Hasseriis gik ned med alvorlig stress. Det har medført, at hun aldrig er kommet tilbage til sit gamle arbejde igen. Til gengæld har hun fået et nyt og spændende liv og arbejdsliv på baggrund af mindfulness-træning, som forkortede hendes eget sygdomsforløb betragteligt og hjalp hende ind på et nyt og bedre spor.

Alt blev sort

Den sidste dag i Karen Kirstine Hasseriis’ arbejdsliv som sygeplejerske på en hospitalsafdeling blev en skræmmende oplevelse. Her en beretning fra Karen Kirstine:

“Den næste klient ventede på ambulatoriestuen, og inden jeg gik ind for at hilse på, ville jeg lige læse det sidste journalnotat igen. Men pludselig var det som om bogstaverne levede deres eget liv og flød sammen til en grød af ord, der ikke gav mening. Jeg forsøgte at læse den samme tekst igen: Tåge.
Næste dag, i bilen på vej ind til arbejde, anede jeg pludselig ikke hvor jeg var..... Jeg måtte akut holde ind til siden og derefter blev alt sort…. Det lykkedes mig, at komme til mig selv og få ringet til min leder, hvorefter en lang rejse startede. En vej tilbage til (arbejds)livet."

Mindfulness blev min redning

Tidligt i forløbet mødte jeg Liselotte Ellegaard fra MindfulSolutions. På det tidspunkt var min oplevelse stadig, at jeg aldrig nogensinde ville komme til at arbejde igen. Mit møde med Liselotte betød, at vi gennem 1:1 samtaler understøttede og cementerede det, jeg mærkede på min krop, nemlig at mindfulness var en effektiv og bæredygtig vej til at komme tilbage til livet.

Liselotte har været direkte medvirkende til, at jeg langsomt men sikkert fik tro på og tillid til, at jeg en dag faktisk ville kunne arbejde - og at arbejde ikke er noget, der skal slide på en. Der skal være pauser, anerkendelse og glæde. Essensen af det Liselotte gjorde til at løfte min overbevisning var: “Work smarter, not harder” - og ”Hvem har sagt at det ikke kan lade sig gøre?!” Pludselig føltes arbejdslivet ikke som et bjerg, der skulle bestiges, men som en overskuelig og fuldt ud meningsfuld vej at gå. Hendes måde at hjælpe mig til at håndtere den næsten konstant lammende frygt for fremtiden, og de begrænsende overbevisninger jeg havde, var meget betydningsfuld. Det blev pludselig livsnødvendigt for mig at bruge mindfulness til at fastholde og konsolidere en varig forandring.

Når man bliver ramt af sygdom hører man ofte, at det kan være en gave. Det er den største provokation, man kan forestille sig. Ikke desto mindre var det virkelig det, der skete. Min sygdom blev en gave.

Mindfulness forkortede på sin dybe og helende måde mit sygdomsforløb betragteligt. Det satte en spiral af vedvarende energi igang. Jeg blev hos Liselotte udfordret, på en måde jeg faktisk har længtes efter. Gamle handlemønstre, der ikke længere var brugbare, eller direkte spændte ben for mig, blev opløst og forsvandt bogstavelig talt som dug for solen. Liselotte var helt unik til at lade de sår, der skulle heles, få tid, og vide hvornår hun kunne udfordre mig, og hvornår jeg havde brug for et helle.

Karen Kirstine Hasseris og Liselotte Ellegård

Mindfulness har givet mig en ny levevej

Når man bliver syg af stress, bliver man ramt på selvværdet og føler sig som en ensom fiasko. Man er i et vacuum og føler at tilværelsen passerer forbi, uden man er aktiv deltager længere. Det er både dyrt på det menneskelige- og det økonomiske plan.

Efter mit mindfulness forløb, kom jeg igang med at læse. Jeg tog en pædagogisk diplomuddannelse i psykologi og har nu dedikeret mit arbejdsliv til at hjælpe andre i samme situation. Jeg har været så heldig at kunne indgå et samarbejde med MindfulSolutions, som gør, at jeg kan hjælpe andre til at undgå at komme derud, hvor jeg selv har været, og det er jeg rigtig glad for.”

Stress – et folkesundhedsproblem

Stress er et betydeligt folkesundhedsproblem. Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø har lavet en undersøgelse omkring ”Arbejdsmiljø og helbred 2012-2020”. Dataene for 2012 ligger klar og rapporterer, at 15% af deltagerne i undersøgelsen har følt sig stressede hele tiden eller ofte inden for de sidste 2 uger.

MindfulSolutions

MindfulSolutions blev etableret af Liselotte Ellegaard i 2010. MindfulSolutions arbejder med mindfulness i 8 ugers en til en coachingforløb, i skræddersyede firmaforløb samt som kurser og foredrag både for kunder i Danmark, Tyskland, Spanien, Italien, USA m.fl.

Liselotte Ellegaard har mange års træning i mindfulness og har på sit studie på Århus Universitet foretaget akademiske undersøgelser af betydningen af mindfulness for medarbejder- og lederudvikling og for hjernens kapacitet. Hun er tidligere uddannet stresscoach, psykoterapeut og lærer og har taget et utal af kortere uddannelsesforløb i Danmark. Hun er certificeret international coach i USA, hvori mindfulness er et centralt værktøj. MindfulSolutions har en lang række referencer, som kan ses på https://www.mindfulsolutions.dk/referencer

Kontakt:
Direktør Liselotte Ellegaard
Tlf. 5357 1130
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.